Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Most na Košovskej ceste v Prievidzi zrekonštruujú za vyše 157.000 eur

Na snímke je mesto Prievidza Foto: prievidza.sk

Stav i potrebné rekonštrukčné práce na dlhodobo neopravovanom mostnom objekte určila diagnostika, ktorú dalo mesto vypracovať ešte v roku 2015.

Prievidza 7. novembra (TASR) - Mostné teleso na Košovskej ceste v Prievidzi prejde rekonštrukciou. Samospráva už vybrala cez verejnú súťaž i zhotoviteľa prác, s ktorým uzavrela zmluvu o dielo. Náklady na realizáciu investície predstavujú viac ako 157.000 eur.

Stav i potrebné rekonštrukčné práce na dlhodobo neopravovanom mostnom objekte určila diagnostika, ktorú dalo mesto vypracovať ešte v roku 2015. Súčasťou projektu by mala byť sanácia v celom rozsahu hornej a spodnej stavby, výmena mostného zvršku vrátane hydroizolácie a doriešenie odvodnenia mosta, riešenie inžinierskych sietí, lávky pre peších, napojenie mostného telesa na chodník, výmena konštrukcie zábradlia, sanácia nosnej konštrukcie mosta a kompletná výmena hornej stavby.

Termín rekonštrukcie mosta radnica ešte neurčila. "Momentálne zvažujeme alternatívy presunutia investičnej akcie na jarné obdobie roka 2018," uviedol v utorok hovorca mesta Michal Ďureje.

Dodávateľom prác za 157.325,54 eura bude spoločnosť M-Silnice, a.s., so sídlom v Hradci Králové. Zmluva o dielo, ktorú s ňou podpísalo mesto, nadobudla účinnosť ešte v polovici októbra. Odvtedy firma predložila kompetentným úradom na schválenie protipovodňový plán zabezpečovacích prác, tiež žiadosť o vyjadrenie správcov komunikácií, povolenie na zvláštne užívanie komunikácie a osadenie dopravného značenia. Rekonštrukcia telesa si totiž vyžiada i čiastočnú uzáveru komunikácie. "Uvedenú inžiniersku činnosť vykonáva v zmysle zmluvy o dielo, po predložení odsúhlaseného protipovodňového plánu a vydaného rozhodnutia o zvláštnom užívaní a povolenia na čiastočnú uzáveru bude zhotoviteľovi odovzdané stavenisko pre realizáciu prác," avizoval Ďureje.

Mostné teleso v auguste 2010 poškodili povodne. Jeho okolie prešlo v roku 2013 len režijnými opravami, konkrétne sa spevnili brehy, odstránili naplaveniny či náletová zeleň.