Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Most na ulici Pod Hrádkom v Prešove bude pre havarijný stav uzavretý

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Súčasný technický stav mosta ponad Soľnobanský potok je podľa výsledkov kontroly havarijný a mohol by ohroziť bezpečnosť a zdravie vodičov i chodcov.

Prešov 5. novembra (TASR) - Mesto Prešov pristúpilo v záujme zachovania bezpečnosti vodičov i chodcov k uzavretiu mosta na ulici Pod Hrádkom v mestskej časti Solivar. Uzávierka mosta trvá od piatka a na obchádzkovú trasu obyvateľov navedie dočasné dopravné značenie, informovala radnica mesta.

Súčasný technický stav mosta ponad Soľnobanský potok je podľa výsledkov kontroly havarijný a mohol by ohroziť bezpečnosť a zdravie vodičov i chodcov. "Počas trvania uzávierky mosta budú vodiči presmerovaní na vyznačené obchádzkové trasy cez Solivarskú a Suvorovovu ulicu. V rámci presmerovania dopravy bude časť Ondavskej ulice dočasne obojsmerná," uviedlo mesto.

Prešovská radnica dala v tomto roku v rámci preventívnych opatrení skontrolovať mosty a lávky, ktoré sa nachádzajú na území Prešova a sú v správe mesta. Odborníci sa zamerali predovšetkým na ich statiku a technický stav.