Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Mosty vedúce ponad Kľakovský potok v meste Žarnovica zrenovovali

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nový náter dostali aj oceľové trubkové zábradlia.

Žarnovica 10. decembra (TASR) - Oblúkové mosty vedúce ponad Kľakovský potok v meste Žarnovica v uplynulom období zrenovovali. Na opravu mostov, ktoré tvoria scenériu mesta už desiatky rokov, vynaložila podľa primátorky Aleny Kazimírovej samospráva 35.000 eur.

V meste sa nachádzajú celkom tri mosty pre peších a jeden most určený pre motorové vozidlá s chodníkom pre peších. Všetky prešli kompletnou rekonštrukciou ešte v roku 2011 v rámci revitalizácie centrálnej mestskej zóny.

"V súčasnosti boli plochy, ktoré boli vystavené poveternostným vplyvom, znečistené. Preto bolo potrebné zrealizovať na mostoch udržiavacie práce," priblížila primátorka. Tie spočívali v očistení železobetónového povrchu pohľadových častí, opravy prasklín a uvoľnených častí a realizácii nového ochranného náteru.

Nový náter dostali aj oceľové trubkové zábradlia. Zrenovovaných bolo aj 28 kusov železobetónových stĺpikov, ktoré lemujú tok Kľakovského potoka na Dolnej ulici. Vzhľad mostov ani stĺpikov samospráva nemenila, majú tak rovnakú podobu, akú dostali pri spomínanej revitalizácii pred niekoľkými rokmi.