Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Motorkári otvorili v Handlovej sezónu na hornej Nitre

Približne 500 motorkárov z celého Slovenska i Česka zavítalo 19. apríla 2014 na Námestie baníkov do Handlovej, aby tam spolu so svojimi dvojkolesovými strojmi otvorili motorkársku sezónu na hornej Nitre. FOTO TASR/Alexandra Moštková

Na otvorenie prišlo približne 500 motorkárov z celého Slovenska i Českej republiky.

Handlová 19. apríla (TASR) - Približne 500 motorkárov z celého Slovenska i Česka zavítalo dnes na Námestie baníkov do Handlovej, aby tam spolu so svojimi dvojkolesovými strojmi otvorili motorkársku sezónu na hornej Nitre. Motorkári absolvovali aj spanilú jazdu z Handlovej do Prievidze, mesto Handlová pre nich pripravilo guláš či kultúrny program.

"Rozhodli sme sa zorganizovať druhý ročník, po prvom minuloročnom úspešnom, na ktorom sa zúčastnilo 450 motoriek," priblížil pre TASR organizátor podujatia Ján Ďurdina z klubu Rockers ccc Handlová.


Primátor na motorke

Na snímke primátor Handlovej Rudolf Podoba na motorke.
Foto: TASR / Alexandra Moštková
Na otvorenie prišli motorkári z rôznych klubov. "Z tých najväčších sem chodia z Harley Davidson Slovakia, Black kings Trenčín, náš klub Rockers Handlová. Ale je to aj pre motorkárov, ktorí sú nezávislí, nie sú zo žiadnych klubov a radi sa prídu na takúto akciu previezť, pozrieť sa," doplnil Ďurdina. Vybrať motorku, ktorá je najlepšou organizátor z Handlovej nevedel. "Tak to je vec vkusu, niekto má rád easy rider jazdu, niekto má rád terénne motorky, trojkolky. Každý si tu niečo nájde," vysvetlil.

Otvoriť sezónu prišiel aj primátor Handlovej Rudolf Podoba, ktorý podľa jeho slov veľmi rád búra mýty, keďže v slovenskej verejnosti je zakorenené, že sa motorkári spájajú s kriminalitou. "Nie je to pravda, sú to vlastne nadšenci, ktorí sa venujú svojim strojom. Ja som presvedčený o tom, že aj táto akcia je istým spôsobom také zbližovanie, predvedenie sa občanom, že tí motorkári nie sú ľudia, ktorí by sa vymedzovali zo spoločnosti, ale sú to naši spoluobčania, ktorí majú krásny koníček. Sám som motorkár a som presvedčený o tom, že treba len ľuďom ukázať tú našu úchylku a oni to pochopia," povedal.

Nadšenci dvojkolesových strojov z Rockers ccc Handlová plánujú urobiť z tejto akcie tradíciu, sezónu na hornej Nitre budú otvárať vždy okolo 20. apríla.