Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Muž v bratislavskom Ružinove strieľal v banke a vylúpil ju

Muž nízkej, zavalitej postavy vylúpil banku na Kaštieľskej ulici v bratislavskom Ružinove, 18. augusta 2016. Foto: TASR/AP

Zamestnanec banky na Kaštieľskej ulici mu z obavy o svoj život a zdravie vydal finančnú hotovosť v doposiaľ presne nezistenej výške.

Bratislava 18. augusta (TASR) - V bratislavskom Ružinove došlo dnes krátko popoludní k lúpežnému prepadnutiu banky na Kaštieľskej ulici. Polícia po páchateľovi momentálne pátra. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Páchateľ, ktorý bol ozbrojený krátkou guľovou zbraňou, podľa doterajšieho vyšetrovania vošiel do banky krátko po 12.30 h a pod hrozbou použitia zbrane požadoval vydanie finančnej hotovosti. Následne zo zbrane aj vystrelil smerom k prázdnej hlavnej pokladni.

"Zamestnanec mu z obavy o svoj život a zdravie vydal finančnú hotovosť v doposiaľ presne nezistenej výške," spresnila Mihalíková s tým, že lúpež sa zaobišla bez zranení. Páchateľ následne utiekol na doposiaľ neznáme miesto smerom k miestnemu obchodnému centru na Navädzovej ulici.

Podľa polície ide o muža nízkej, zavalitej postavy. Na sebe mal čierne oblečenie a tvár si maskoval čiernou šiltovkou a okuliarmi.
Foto: TASR


Podľa polície ide o muža nízkej, zavalitej postavy. Na sebe mal čierne oblečenie a tvár si maskoval čiernou šiltovkou a okuliarmi.

V tejto súvislosti sa polícia zároveň obracia na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri stotožnení neznámej osoby. "Svedkov, ktorí v inkriminovanom čase v blízkosti Kaštieľskej ulice a jej okolia spozorovali osobu z fotografie, vyzývame, aby kontaktovali políciu na bezplatnom čísle polície 158, prípadne informácie poskytli osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," dodala Mihalíková.