Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Muž, hľadaný pre streľbu v Petržalke, pravdepodobne spáchal samovraždu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dušan Hein

V bratislavskej Petržalke, na Holíčskej ulici, došlo v stredu krátko pred 16.00 h k streľbe.

Bratislava 23. mája (TASR) - Muž, ktorého v stredu (22. 5.) postrelili v bratislavskej Petržalke, je už mimo ohrozenia života. TASR to potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská.

"Aktuálne je pacient po operácii, jeho stav je stabilizovaný, je mimo ohrozenia života. Naďalej však zostáva hospitalizovaný a pod dozorom našich lekárov," spresnila.

V Petržalke na Holíčskej ulici došlo ešte v stredu krátko pred 16.00 h k streľbe. Zranil sa pri nej muž, ktorý bol prevezený do UNB v kritickom stave. Polícia vyhlásila mimoriadne pátranie po 43-ročnom Dušanovi Jakubíkovi z Petržalky, ktorý mal byť strelcom. Ako však o tom policajti neskôr na sociálnej sieti informovali, muž zomrel. Pravdepodobne spáchal samovraždu.

Streľbu v Petržalke vyšetruje NAKA, podozrenie má na tri zločiny



Stredajšiu (22. 5.) streľbu v bratislavskej Petržalke vyšetruje protizločinecká jednotka NAKA, ktorá začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu, zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a zločin zabitia. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.



"V predmetnej veci sa momentálne uskutočňujú úkony trestného konania, pričom nie je možné poskytnúť bližšie informácie tak, aby nedošlo k zmareniu, alebo sťaženiu objasnenia, alebo vyšetrenia veci," uviedli policajti. Konkrétnejšie informácie nemôžu podľa svojich slov poskytnúť ani vzhľadom na povahu vykonávaných úkonov.