Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Muž napádal svoju družku, zaútočil aj na policajnú hliadku

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Obvinený ženu škrtil, bil ju do hlavy a kuchynským nožom ju bodol do oblasti brucha.

Bánovce nad Bebravou 8. marca (TASR) - Z pokračovacieho prečinu nebezpečného vyhrážania a prečinu útoku na verejného činiteľa obvinil policajný vyšetrovateľ z Bánoviec nad Bebravou 30-ročného muža z okresu Bánovce nad Bebravou. Obvinený viackrát fyzicky napadol svoju 28-ročnú družku, tiež neskôr zaútočil na privolanú policajnú hliadku. TASR o tom dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Svoju družku verbálne i fyzicky napadol obvinený ešte 22. februára okolo obeda, muž ženu škrtil, bil ju do hlavy a kuchynským nožom ju bodol do oblasti brucha. Popri tom jej neustále opakoval, že zabije ju a aj jej rodinu. "Žena však jeho konanie neohlásila na polícii a taktiež ani nevyhľadala lekárske ošetrenie. Jeho besnenie sa vystupňovalo popoludní 4. marca. Svoju družku muž napadol v dome, kde spoločne žili. Začalo to vulgárnymi nadávkami a vyhrážkami, potom ženu napadol kovovým pajsrom, ktorým ju aj škrtil. Taktiež ju kopal, udieral po celom tele a pľul na ňu," uviedla Antalová.

Ako doplnila, žena tentoraz vyhľadala lekárske ošetrenie a jej zranenie si vyžiadalo doposiaľ nezistenú dĺžku liečenia. "Obvinený tiež napadol privolaných príslušníkov Obvodného oddelenia Policajného zboru z Bánoviec nad Bebravou. Jedného zasahujúceho policajta kopol do nohy a druhému zranil ruku. Po tomto ho policajti, ktorí utrpeli zranenia s doposiaľ neustáleným časom liečenia, eskortovali na policajné oddelenie," ozrejmila.

Obvinený Jozef nie je pre políciu v Bánovciach nad Bebravou neznámy. Ide o viackrát súdne trestaného muža, a to prevažne za násilnú trestnú činnosť. "Naposledy bol prepustený z výkonu trestu v apríli minulého roka. Bol odsúdený za výtržníctvo, keď v obci Rybany (okres Bánovce nad Bebravou) ohrozoval okoloidúcich občanov zo samopalom na slepé náboje," priblížila Antalová.

Ako dodala, obvinenému za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, na súd si počká vo väzbe, rozhodol o tom v pondelok (7.3.) sudca Okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou.