Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Muž s nožom v ruke sa v bratislavskom Ružinove vyhrážal samovraždou

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

K zúfalstvu mali muža priviesť práve problémy vo vzťahu.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Pri čerpacej stanici v bratislavskom Ružinove na Herlianskej ulici sa v utorok (26. 11.) večer 31-ročný muž s nožom v ruke vyhrážal samovraždou a žiadal, aby prišla jeho priateľka a deti. K zúfalstvu ho mali priviesť práve problémy vo vzťahu.

Na miesto prišli policajti aj záchranári. "Policajti sa snažili nadviazať kontakt, bol však veľmi rozrušený a stále opakoval, aby sa k nemu nikto nepribližoval, lebo inak si nožom podreže krk. Svoje slová muž demonštroval tým, že pri každom pokuse policajtov o priblíženie si ku krku priložil nôž," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Opakovane žiadal, aby prišla jeho priateľka a deti. Na miesto sa dostavil aj policajný vyjednávač, ktorému sa podarilo s mužom nadviazať rozhovor.

Počas neho muž poukázal na pretrvávajúce problémy vo vzťahu s priateľkou, ktoré sú príčinou jeho zúfalstva a odhodlania spáchať samovraždu. "Policajný vyjednávač sa počas rozhovoru snažil muža upokojiť a presvedčiť ho, aby od svojho konania upustil," dodala hovorkyňa. Muž však trval na svojej požiadavke, v opačnom prípade bol podľa vlastných slov rozhodnutý spáchať samovraždu. Operačné stredisko tak skontaktovalo priateľku mladého Bratislavčana, tá však odmietla prísť.

Policajnému vyjednávačovi sa napokon podarilo muža presvedčiť, aby si nôž odložil do vrecka. Ten však naďalej opakoval, že je rozhodnutý podrezať sa, ak priateľka a deti neprídu. "Postupne sa policajti k mužovi priblížili na dosah, využili okamih jeho nepozornosti a za použitia hmatov a chvatov muža spacifikovali a odzbrojili," povedala Považanová. Muža napokon bez zranení previezli do jednej z bratislavských nemocníc a odovzdali do rúk lekárov.