Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Muž podozrivý z oznámenia bomby na Hlavnej stanici je v policanej cele

Hlavná stanica v Bratislave, archívne foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Oznámenie o tom, že na vlakovej stanici v Bratislave sa nachádza bomba, prijala polícia na tiesňovej linke v nedeľu večer krátko pred 21.00 h.

Bratislava 19. júna (TASR) - Z nahlásenia bomby na vlakovej stanici v Bratislave je dôvodne podozrivý 28-ročný muž. V súčasnosti sa nachádza v cele policajného zaistenia. Obvinený zatiaľ nebol.

Ďalšie podrobnosti o identite možného páchateľa a spôsob, ako sa ho podarilo vypátrať, polícia nateraz nechce zverejňovať, aby nebolo zmarené vyšetrovanie prípadu, vysvetlila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Oznámenie o tom, že na vlakovej stanici v Bratislave sa nachádza bomba, prijala polícia na tiesňovej linke (158) v nedeľu (18.6.) večer krátko pred 21.00 h. Keďže oznamovateľ nešpecifikoval stanicu, boli policajné hliadky vyslané na všetky železničné stanice v Bratislave.

Hlavnú stanicu polícia evakuovala, na ostatných prijala potrebné bezpečnostné opatrenia. Priestory staníc boli prehľadané s negatívnym výsledkom, hodnovernosť oznámenia sa nepotvrdila.

Za vedomé oznámenie nepravdivej poplašnej správy Policajnému zboru a spôsobenie nebezpečenstva vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.