Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura
< sekcia Regióny

Muž si išiel kúpiť košeľu, ukradol ale obraz Ježiša Krista

Ilustračné foto Foto: TASR

Majiteľka domu, 82-ročná pani, pozvala dnu dvoch mužov, pretože si chceli kúpiť košele, ktoré mala po svojom nebohom manželovi.

Bušince 20. septembra (TASR) - Na šesť mesiacov až tri roky môže byť odsúdený 25-ročný muž, ktorý z rodinného domu v Bušinaciach v okrese Veľký Krtíš ukradol obraz Ježiša Krista.

Krádež sa stala ešte 18. augusta 2012. Muž prišiel v ten deň popoludní k domu aj so svojim starším bratom. Majiteľka domu, 82-ročná pani, ich pozvala dnu, pretože si chceli kúpiť košele, ktoré mala po svojom nebohom manželovi. Keď bola otočená ku skrini, kde ich hľadala, obvinený využil jej nepozornosť, zo steny zvesil obraz Krista a vybehol s ním na ulicu. Za ním vybehol aj jeho brat.

Potom, ako dôchodkyňa vyšla za nimi na ulicu, jej suseda povedala, že videla muža s obrazom ako uteká smerom do obce Muľa. Poškodená následne krádež oznámila polícii. Muža ešte cestou domov zadržala policajná hliadka aj s obrazom. Obraz policajti majiteľke vrátili.

Polícia v Dolnej Strehovej obvinila muža z prečinu krádeže. Obvinený sa jej nedopustil prvý krát. V minulosti bol už tri razy súdne trestaný. Keďže bol už za posledné dva roky za takýto čin odsúdený, môže byť potrestaný odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky. Stíhaný je na slobode.

TASR o prípade informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.