Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Muž vytiahol v podniku zbraň a napadol zákazníka

Ilustračná snímka Foto: KR PZ Žilina

Vec sa realizuje v tzv. super rýchlom konaní.

Bratislava 30. marca (TASR) - Polícia obvinila 44-ročného Bratislavčana, ktorý sa mal dopustiť výtržníctva. Muž vytiahol strelnú zbraň v jednom z podnikov v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves a napadol jedného zo zákazníkov.

Incident sa udial v stredu (29. 3.) vo večerných hodinách. Polícia prijala oznámenie, že muž manipuluje v jednom z podnikov na ulici Milana Marečka s krátkou guľovou zbraňou, zásobníkmi a nábojmi. "Potom, čo jeden z prítomných v podniku muža upozornil, aby na verejnom mieste so zbraňou nemanipuloval, ho 44-ročný muž fyzicky napadol," priblížila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Policajná hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave muža zadržala a eskortovala na policajné oddelenie. Bol obvinený z prečinu výtržníctva a umiestnený v cele policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. super rýchlom konaní.

Polícia zároveň objasňuje, či svojim konaním nespáchal priestupok na úseku zbraní a streliva. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému za uvedené konanie v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.