Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Muža lúpežne prepadol vlastný syn. Ten ušiel, otca operovali

Ilustračné foto Foto: TASR

Pri bytovom dome odzadu dobehol k svojmu otcovi, chytil ho pod krkom a strhol na zem.

Veľký Krtíš 3. marca (TASR) - Zo zločinu lúpeže obvinila polícia 22-ročného muža z obce Pôtor v okrese Veľký Krtíš, ktorý vo štvrtok 25. februára okolo 22.00 h v danej obci lúpežne prepadol svojho otca.

Muž pri bytovom dome odzadu dobehol k svojmu otcovi, chytil ho pod krkom a strhol na zem. "Prehľadával mu vonkajšie aj vnútorné vrecká a kričal na neho, kde je peňaženka. Keď sa poškodený bránil, otočil ho tvárou k zemi a celou váhou svojho tela mu priľahol ľavé rameno a ďalej mu prehľadával vrecká na oblečení. Od svojho konania upustil až po tom, ako sa po volaní poškodeného o pomoc v dome rozsvietilo svetlo a následne z miesta ušiel," priblížila dnes Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Poškodenému spôsobil zranenia ľavého ramena, ktoré si vyžiadali jeho okamžitú hospitalizáciu a operáciu s doposiaľ neustálenou dobou liečenia. "V stredu (2.3.) v dopoludňajších hodinách bola obvinenému obmedzená osobná sloboda, po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby," dodala Faltániová.

V minulosti bol už muž stíhaný za majetkovú trestnú činnosť a za tento zločin, ktorý spáchal na chránenej osobe, môže byť potrestaný odňatím slobody na sedem až 12 rokov.