Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Výstava v B. Štiavnici priblíži pedagógov Banskej akadémie

Na ilustračnej fotografii je Banská Štiavnica. Foto: TASR/Dušan Hein

Výstavu podporil aj Environmentálny fond dotáciou vo výške 42.000 eur. Verejnosť si ju môže pozrieť počas tohtoročných Salamandrových dní.

Banská Štiavnica 24. mája (TASR) - Pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie pripravuje Slovenské banské múzeum (SBM) výstavu s názvom Ako sa mapovalo v baníctve.

Ako priblížil riaditeľ múzea Jozef Labuda, výstava priblíži významných pedagógov slávnej Baníckej akadémie, ktorí boli svojimi vynálezmi a patentmi veľkým prínosom pre vedu a techniku. Súčasťou projektu je aj spracovanie edukačného filmu pre návštevníkov, čo podľa Labudu využijú aj v budúcnosti.

Výstavný projekt, podporený aj dotáciou vo výške 42.000 eur z Environmentálneho fondu, bude verejnosti sprístupnený počas tohtoročných Salamandrových dní. Sumou 2200 eur sa bude na projekte podieľať z vlastných zdrojov aj samotné múzeum.

Výstava bude podľa Labudu inštalovaná v Mineralogickej expozícii v Berggerichte na Námestí sv. Trojice. Trvať by mala od septembra do augusta 2017.