Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Bratislavská krajská polícia dostala 25 nových áut

Na snímke policajti stoja pri prvých autách financovaných z Plánu obnovy a odolnosti SR, ktoré im odovzdali v Bratislave v utorok 2. mája 2023. Foto: TASR Dano Veselský

Cena auta je 67.546 eur s DPH, všetky stáli spolu viac ako 27 miliónov eur, priblížil štátny tajomník MV Tomáš Oparty.

Bratislava 2. mája (TASR) - Bratislavská krajská polícia dostala 25 kusov nových áut Toyota RAV4 PHEV (plug-in hybrid). Ich nákup sa financoval z plánu obnovy. Policajtom ich v utorok odovzdal dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec.

Ministerstvo vnútra (MV) SR na základe verejného obstarávania zakúpilo 400 kusov vozidiel SUV. Cena auta je 67.546 eur s DPH, všetky stáli spolu viac ako 27 miliónov eur, priblížil štátny tajomník MV Tomáš Oparty.

"Vďaka plánu obnovy urýchlime obnovu a modernizáciu zastaraného vozového parku ministerstva, a tým znížime náklady na údržbu a servis. Takisto zvýšime bezpečnosť posádok a v neposlednom rade je to veľký skok k ekologizácii nášho vozového parku," poznamenal Oparty. Dodal, že nové autá spĺňajú prísne emisné normy.

Na snímke prvé autá pre policajtov financované z Plánu obnovy a odolnosti SR, ktoré odovzdali v Bratislave v utorok 2. mája 2023.
Foto: TASR Dano Veselský


Policajný prezident Štefan Hamran podotkol, že nové SUV vozidlá budú zaraďované iba na základné útvary polície. "Nikdy na základných útvaroch v histórii slovenskej polície neboli zaradené vozidlá tejto kategórie hromadným spôsobom, a najmä s takými parametrami, akými disponujú tu prítomné služobné vozidlá," uviedol Hamran. Dodal, že nové autá majú lepší prejazd terénom, lepšiu viditeľnosť a sú výkonnejšie.

Rezort tiež súbežne montuje nabíjacie stanice v rámci Slovenska. V rámci Bratislavského kraja sa podľa Opartyho do mesiaca vybuduje 61 nabíjačiek. Do dvoch mesiacov to bude 230 nabíjacích bodov v rámci SR.

Štátny tajomník doplnil, že vozový park Policajného zboru tento rok z plánu obnovy celkovo doplnia o 760 áut. Z toho bude 752 nízkoemisných a osem kusov s naftovým motorom.