Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Myjava predstavila program Medzinárodného folklórneho festivalu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Andrej Galica

Keďže ide o jubilejný ročník, programové zameranie sa rozšíri aj na ďalšie regióny mimo západného Slovenska.

Myjava 14. mája (TASR) – Medzinárodný folklórny festival (MFF) v Myjave vstupuje do jubilejného 60. ročníka. Jeho program je rozdelený do štyroch dní, tento rok sa uskutoční od 19. do 23. júna. TASR o tom informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Myjavský festival patrí medzi tri najväčšie a najvýznamnejšie folklórne festivaly na Slovensku. "Tento sviatok folklóru sa ako jediný na Slovensku môže pochváliť aj statusom CIOFF (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts) International Festival. Očakávame na ňom viac ako 1800 účinkujúcich z celého sveta. Predstavia sa na ňom hudobníci, speváci a tanečníci z Bulharska, Českej republiky, Egypta, Mexika, Srí Lanky či Toga," uviedol Hrin.

V ponuke budú veľké javiskové choreografie, nescénické programy pre malých i veľkých, zábava, tanečné školy, súťaže, koštovky, ľudové rozprávania, výstavy, divadelné formy, obľúbený "Jarmek pot mijafskú vežu" a takisto jedinečné mestečko MY-A-VY.

Keďže ide o jubilejný ročník, programové zameranie sa rozšíri aj na ďalšie regióny mimo západného Slovenska. "Diváci tak budú môcť v amfiteátri Trnovce, ktorý je hlavnou festivalovou scénou, sledovať aj súbory z Gemerskej Polomy, Polomky, Banskej Bystrice, Šumiaca, Detvy, Vranova nad Topľou a podobne," doplnil hovorca mesta.