Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Myjava zvýši kapacitu materskej školy, investuje viac ako 932.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Romana Buganová

Cieľom je rozšírenie kapacity MŠ Bradáčova o 50 miest s tým, aby sa zvýšila dostupnosť kvalitného vzdelávania pre deti z Myjavy a okolitých obcí.

Myjava 13. februára (TASR) – V Myjave zvýšia kapacitu materskej školy (MŠ) o 50 miest. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu mesto investuje do jej rozšírenia 932.639,90 eura, informoval hovorca mesta Marek Hrin.

Cieľom je rozšírenie kapacity MŠ Bradáčova o 50 miest s tým, aby sa zvýšila dostupnosť kvalitného vzdelávania pre deti z Myjavy a okolitých obcí. Ide o zvýšenie hrubej zaškolenosti chlapcov a dievčat vo veku od troch do päť rokov pre zvládnutie povinnej školskej dochádzky, ozrejmil Hrin.

V rámci projektu pôjde o rekonštrukciu hospodárskych pavilónov s novým dispozičným riešením a zvýšením energetickej účinnosti. Okrem priestorov na Bradáčovej ulici, sa zvýši kapacita aj na elokovanom pracovisku Hoštáky. V každom pavilóne tak vznikne jedna nová trieda s príslušným zázemím pre 25 detí. "V rámci rekonštrukcie pavilónu Bradáčova zároveň vznikne miestnosť pre špeciálneho logopéda. Súčasťou rekonštrukcie objektu bude i nevyhnutné vybavenie kuchyne a nákup interiérového vybavenia," doplnil hovorca.

Na elokovanom pracovisku na ulici SNP bude dovybavená práčovňa, aby kapacitne vyhovovala a slúžila pre všetky pracoviská. V rámci úpravy areálu bude osadené športové zariadenie. "Rekonštrukciou dvoch budov MŠ zároveň dôjde k celkovému ročnému zníženiu spotreby primárnej energie a zníženiu emisií oxidu uhličitého," dodal Hrin.