Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Niektorým zamestnancom Rooseveltovej nemocnice zvýšia mzdy

Stred areálu Nemocnice s poliklinikou F. D. Roosewelta na Námestí Ludvíka Svobodu v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Jozef Ďurník

Na pôde nemocnice sa dnes uskutočnilo rokovanie o návrhu dodatku ku kolektívnej zmluve vyššieho stupňa.

Banská Bystrica 25. februára (TASR) - Nezdravotnícki zamestnanci Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici budú mať od marca vyššie mzdy. Tie sa zvýšia aj sanitárom. Týka sa to aj zamestnancov v ostatných štátnych nemocniciach na Slovensku.

Ako TASR informovala hovorkyňa zdravotníckeho zariadenia Ružena Maťašeje, na pôde nemocnice sa dnes uskutočnilo rokovanie zástupcov Asociácie štátnych nemocníc (AŠN) SR vedených prezidentom Jozefom Valockým a zástupcov Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ ZaSS) vedených predsedom Antonom Szalayom s cieľom prerokovať návrh dodatku ku kolektívnej zmluve vyššieho stupňa.

"Zmluvné strany sa dohodli na zvýšení základnej zložky mzdy nezdravotníckych zamestnancov o najmenej 3 % nad rámec minimálneho mzdového nároku podľa § 120 ods. 4 ZP k 1. 1. 2016. Zároveň, nad rámec platného zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch a stavovských organizáciách v zdravotníctve sa dohodli, počnúc dňom 1. 3. pre rok 2016 o navýšení základnej zložky mzdy sanitárov na najmenej 0,6-násobok priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve za rok 2014," informujú vo vyhlásení predseda predstavenstva a prezident AŠN SR Valocký a predseda SOZ ZaSS Szalay.

Platnosť ostatných ustanovení kolektívnej zmluvy je predĺžená do konca decembra tohto roku.