Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

V Nových Zámkoch pripravili pre žiakov Týždeň mediálnej výchovy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V týchto dňoch sa žiaci zo Základnej školy Hradná dozvedia na piatich prednáškach zaujímavosti o fungovaní sociálnych sietí, hoaxoch i nebezpečenstvách online sveta.

Nové Zámky 11. januára (TASR) - Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch pripravila pre svojich mladých čitateľov Týždeň mediálnej výchovy. Ako informovala, konať sa bude od 23. do 30. januára.

V týchto dňoch sa žiaci zo Základnej školy Hradná dozvedia na piatich prednáškach zaujímavosti o fungovaní sociálnych sietí, hoaxoch i nebezpečenstvách online sveta. "Školáci zistia, prečo ovplyvňujú sociálne siete naše správanie a prežívanie a ako je možné, čeliť ich negatívnym javom. Ôsmakom je určená prednáška s názvom Ako spoznať hoaxy a dezinformácie v médiách, pre ďalšie skupiny žiakov je pripravené podujatie s názvom Bezpečne v online svete," uviedla knižnica.

Súčasťou Týždňa mediálnej výchovy bude aj interaktívna prednáška venovaná ochrane súkromia a osobných údajov v online priestore. "Žiaci sa na nej dozvedia aj to, ako sa chrániť pred kyberšikanou a online predátormi," doplnili organizátori.