Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Polícia v Nových Zámkoch začne využívať objektívnu zodpovednosť

Na snímke nové skenovacie vozidlo mestskej polície v Trnave vo štvrtok 19. mája 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V prípade, ak MsP zistí porušenie predpisov a nezistí dôvod na odloženie veci, bezodkladne a bez ďalšieho konania vydá rozkaz o uložení pokuty.

Nové Zámky 10. novembra (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Nových Zámkoch bude pri riešení priestupkov v cestnej premávke využívať objektívnu zodpovednosť. Ako avizoval náčelník MsP Jozef Tököly, postup sa týka porušenia zákazu zastavenia a státia vozidiel.

V prípade, ak MsP zistí porušenie predpisov a nezistí dôvod na odloženie veci, bezodkladne a bez ďalšieho konania vydá rozkaz o uložení pokuty. "Ak budú v lehote do 15 dní od doručenia rozkazu pripísané na bankový účet dve tretiny z výšky uloženej pokuty, bude sa považovať za uhradenú v plnej výške," uviedol Tököly.

MsP v tejto súvislosti pripomenula, že zvýšila kontrolu prejazdu áut cez Hlavné námestie. "Na zdokumentovanie situácie sa začala využívať kvalitnejšia kamera, ktorá rozoznáva evidenčné čísla vozidiel. Preto upozorňujeme vodičov na povinnosť dodržiavania dopravného značenia. Vyhnú sa tak zbytočným pokutám," doplnil Tököly.