Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

V Trenčianskom kraji klesol v prvom štvrťroku počet nehôd i obetí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Najviac dopravných nehôd v kraji sa v prvom štvrťroku stalo v okrese Prievidza (62), najmenej v okrese Partizánske (tri).

Trenčín 18. apríla (TASR) – V prvom štvrťroku tohto roka sa na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) stalo 175 dopravných nehôd. Počet nehôd klesol medziročne o 67. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Dopravné nehody na cestách TSK si za prvé tri mesiace vyžiadali dva ľudské životy (medziročný pokles o sedem), ťažko sa zranilo desať osôb, ľahké zranenia utrpelo 92 ľudí.

Najviac dopravných nehôd v TSK sa v prvom štvrťroku stalo v okrese Prievidza (62), najmenej v okrese Partizánske (tri). Počet dopravných nehôd medziročne klesol vo všetkých okresoch TSK s výnimkou okresov Púchov a Považská Bystrica.

Alkohol u vinníkov dopravných nehôd zistili v TSK v 27 prípadoch, čo je o osem menej, ako v rovnakom období minulého roka. Najviac dopravných nehôd (osem) spôsobili osoby pod vplyvom alkoholu v okrese Nové Mesto nad Váhom. Žiadnu nehodu nespôsobili opití vodiči v okresoch Bánovce nad Bebravou, Myjava a Partizánske.