Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

ZOSUV PÔDY: Cesta v Hričovskom Podhradí je neprejazdná

Snímka polície. Foto: FB Polícia SR - Žilinský kraj

Na mieste robíme opatrenia na obnovenie premávky, dodali policajti.

Hričovské Podhradie 8. januára (TASR) - Na cestu v Hričovskom Podhradí v okrese Žilina sa zosunula pôda. Úsek je aktuálne neprejazdný. Na sociálnej sieti o tom v pondelok informovala žilinská krajská polícia.

Podľa ďalších zverejnených informácií ide o cestu tretej triedy v časti Medziskalie smerom na Paštinu Závadu. "Na mieste robíme opatrenia na obnovenie premávky," dodali policajti.



Na odstránení zosuvu pôdy v Hričovskom Podhradí pracuje správa ciest zo Žiliny



Na odstránení zosunutej pôdy na cestu v Hričovskom Podhradí pracuje správa ciest zo Žiliny. Pre TASR to v pondelok potvrdila starostka Jarmila Dobroňová. Ubezpečila, že cesta je prejazdná do ďalších obcí.

K zosuvu došlo podľa starostky v pondelok medzi 11.00 a 11.30 h na cestu tretej triedy. Dobroňová vyzdvihla, že pri záchranných prácach ihneď pomáhali tamojší obyvatelia. "V obci ide o prvý takýto zosuv pôdy," povedala.

Zosuv zasiahol a poškodil osobné auto, ktoré šoférovala 45-ročná žena. Uviedla to žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková s tým, že k zraneniu nedošlo.

"Cesta bola na nevyhnute potrebný čas uzavretá a následne regulovaná hliadkou policajného zboru až do odstránenia prekážky," podotkla pre TASR hovorkyňa.