Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Lyžiari pozor: Na Chopku spustili snežné delá

Ilustračná fotografia z Nízkych Tatier. Končiare pohoria Chopok. Foto: TASR/Michal Svítok

Oficiálne otvorenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny v najväčšom lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry sa uskutoční 2. decembra.

Demänovská dolina 16. novembra (TASR) – Keďže poveternostné podmienky, výška teplôt a počasie v Nízkych Tatrách sú už dlhší čas vyhovujúce, v uplynulých dňoch sa začalo zasnežovanie na oboch stranách Chopku. Až 90 snežných diel pokrývalo od pondelkovej noci lyžiarske svahy technickým snehom do nadmorskej výšky približne 1400 m n. m. Pre TASR to uviedla hovorkyňa spoločnosti Tatry mountains resort (TMR) Zuzana Fabianová.



Oficiálne otvorenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny v najväčšom lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry sa uskutoční 2. decembra. "V novej sezóne bude lyžovačka na Chopku komfortnejšia, lyžiari budú mať k dispozícii 50 km zjazdoviek," priblížila hovorkyňa.

Pripravené sú novinky v podobe novej zjazdovky s názvom Vrbická, prepojeného traverzu na Bielej Púti, posilnenia zasnežovania a vybudovania nových snehových zábran či rozšírenia zjazdovky pre rodiny s deťmi v lokalite Lúčky. Ako doplnila Fabianová, pre návštevníkov bude pripravená profesionálna pretekárska trať s meranou časomierou a snowpark, kde pribudnú nové skoky s množstvom prekážok.

Pre skialpinistov budú vytýčené dve trasy skialpových koridorov na oboch stranách Chopku. "Do strediska Jasná sa lyžiari môžu pohodlne prepraviť aj skibusovou dopravou," uzavrela.