Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Na cvičení FOX 23 preverujú súčinnosť vojaci, policajti a záchranári

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Cvičenie sa do piatka (29. 9.) odohráva najmä na Chate pod Suchým a v priľahlom teréne.

Žilina 27. septembra (TASR) - Na medzinárodnom cvičení FOX 23 preverujú tento týždeň v teréne Malej Fatry v okolí Žiliny spoluprácu pri zásahoch proti teroristom vojaci, policajti a horskí záchranári. TASR o tom informoval hovorca Síl pre špeciálne operácie Ozbrojených síl (OS) SR Mário Pažický.

Doplnil, že na cvičení sa zúčastňujú žilinský 5. pluk špeciálneho určenia Síl pre špeciálne operácie OS SR, prešovské 51. vrtuľníkové krídlo, žilinský Pohotovostný policajný útvar, Horská záchranná služba - oblastné stredisko Malá Fatra a jednotky poľských špeciálnych síl Jednostky Wojskowej Komandosów.

Zámerom je precvičiť plánovanie a vykonávanie špeciálnych operácií na taktickom stupni v horskom a vysokohorskom prostredí. Preveriť úroveň vycvičenosti taktických skupín pluku, pohotovostného policajného útvaru s podporou profesionálnych horských záchranárov a zdokonaliť systém zvládnutia vysokoprofilových incidentov v horskom prostredí, priblížil Pažický.

Cvičenie sa do piatka (29. 9.) odohráva najmä na Chate pod Suchým a v priľahlom teréne. "Chata je po celý čas cvičenia v plnej prevádzke. Dovoľujeme si požiadať o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v chate a jej okolí," dodal hovorca Síl pre špeciálne operácie OS SR.