Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na detskej klinike pribudla Kindlotéka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Týmto špeciálnym čitateľským projektom chce seredská spoločnosť Amazon vzbudiť u detí väčší záujem o literatúru a čítanie kníh.

Trnava/Sereď 21. augusta (TASR) - Čitateľský kútik Kindlotéka s elektronickými čítačkami využívajú žiaci a študenti v desiatich školách v seredskom, trnavskom a šalianskom regióne. Od stredy je súčasťou aj Detskej kliniky Fakultnej nemocnice Trnava.

Týmto špeciálnym čitateľským projektom chce seredská spoločnosť Amazon vzbudiť u detí väčší záujem o literatúru a čítanie kníh. Doposiaľ darovala zhruba 3500 elektronických kníh, 900 tradičných kníh a 90 e-čítačiek Kindle. "Teší nás, že Kindlotéku môžeme predstaviť nielen v školách, ale aj vo verejných inštitúciách, vďaka čomu sa dostane do povedomia širšej skupine ľudí," povedal riaditeľ spoločnosti Radek Stegbauer. Fakultná nemocnica je podľa slov hovorkyne Kataríny Tittelovej rada, že zamestnanci spoločnosti, ktorí sami podávajú návrhy na umiestnenie, vybrali práve trnavské zdravotnícke zariadenie. "Malým pacientom čitateľský kútik spríjemní čas hospitalizácie," uviedla. Spoločnosť Amazon plánuje do konca roka odovzdať ďalších sedem čitateľských kútikov pre základné a stredné školy.