Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

MIKROSPÁNOK: Na diaľnici havaroval kamión s propán-butánovými fľašami

Diaľniční policajti 26. apríla 2017 v skorých ranných hodinách na diaľnici D1 v úseku pri Piešťanoch zasahovali pri dopravnej nehode nákladného vozidla. Foto: TASR - KR PZ v Trnave

Vodič s nákladným autom prešiel najskôr do ľavého jazdného pruhu, potom späť do pravého až na krajnicu, kde sa prevrátila časť nákladu.

Piešťany 26. apríla (TASR) - Diaľniční policajti dnes v skorých ranných hodinách na diaľnici D1 v úseku pri Piešťanoch zasahovali pri dopravnej nehode nákladného vozidla. TASR o tom informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Podľa jej ďalších slov vodič zo Žiliny jazdil s kamiónom smerom na Bratislavu, keď pravdepodobne dostal mikrospánok. "S nákladným autom prešiel najskôr do ľavého jazdného pruhu, potom späť do pravého až na krajnicu, kde sa prevrátila časť nákladu. Z návesu sa uvoľnilo asi 300 kusov propán-butánových fliaš, pričom sa poškodilo cestné zvodidlo a oplotenie diaľnice," povedala Linkešová.

Pri nehode sa nikto nezranil, škodu odhadli vo výške približne 9500 eur. "Alkohol u vodiča nebol zistený. Za spôsobenú dopravnú nehodu mu policajti na mieste uložili blokovú pokutu v zmysle zákona," dodala.

"Polícia apeluje na vodičov, aby si za volant auta sadali čo najviac oddýchnutí a počas jazdy si robili primerané prestávky. Na jazdu sa treba maximálne sústrediť a na diaľnici môžu takéto situácie ohroziť nielen samotného vodiča, ale aj ostatných, ktorí daným úsekom prechádzajú," doplnila.