Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Na Donovaloch silno sneží, priechod uzavreli pre nákladné vozidlá

Ilustračný záber. Foto: TASR - Branislav Račko

Horské priechody Donovaly, Šútovce a Vrchslatina sú pre silné sneženie uzavreté pre nákladné vozidlá nad 10 metrov.

Bratislava 10. decembra (TASR) - Horský priechod Donovaly je pre silné sneženie uzavretý pre nákladné vozidlá nad 10 metrov. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na stránke zjazdnost.sk.

Pre rovnaké vozidlá sú uzavreté aj horské priechody Šútovce a Vrchslatina.

"Vo vyšších polohách sa vplyvom silného vetra tvoria snehové jazyky a záveje," informuje web, ktorý v tejto súvislosti upozorňuje na lokality Pusté Pole a Obručné. Na vlhkých a mokrých vozovkách sa podľa SSC môže miestami vyskytovať poľadovica.

"Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je na západnom Slovensku prevažne suchý, na strednom a východnom Slovensku prevažne vlhký až mokrý, okrem R3 Trstená - Tvrdošín, kde sa na vozovke vyskytuje kašovitý sneh do jedného centimetra," uvádza portál zjazdnost.sk.

Cesty I., II. a III. triedy sú podľa jeho informácií zjazdné, povrch vozoviek je na západnom a južnom Slovensku prevažne suchý, na strednom a východnom Slovensku prevažne vlhký až mokrý, v hornatejších oblastiach je vozovka ciest pokrytá vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov.