Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Regióny

Na Drieňovej ulici v Bratislave horí parkovací dom

Na Drieňovej ulici v Bratislave horí šesťposchodový parkovací dom. Na mieste aktuálne zasahujú hasiči aj polícia. Vyzývajú občanov, aby sa miestu vyhli. Foto: FOTO TASR - HaZZ v Bratislave

Požiar mal vypuknúť o 19.30 h. K zraneniam v súvislosti s požiarom podľa polície zatiaľ nedošlo.

Bratislava 5. marca (TASR) - Na Drieňovej ulici v Bratislave horí šesťposchodový parkovací dom. Na mieste aktuálne zasahujú hasiči aj polícia. Vyzývajú občanov, aby sa miestu vyhli. TASR o tom informovali z Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Vzhľadom na rozsah požiaru, ako aj zadymenie okolia, občanov a vodičov motorových vozidiel touto cestou vyzývame, aby sa danému miestu vyhli," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Požiar mal vypuknúť o 19.30 h. K zraneniam v súvislosti s požiarom podľa polície zatiaľ nedošlo.

Starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren na sociálnej sieti vyzval obyvateľov, aby pozatvárali okná a nevetrali. "V garážach sa nachádzajú rôzne pneumatiky, oleje, nikto nevie, čo presne," doplnil.

Na snímke hasiči hasia šesťposchodový parkovací dom, ktorý zachvátil požiar na Drieňovej ulici v Bratislave v sobotu 5. marca 2022.
Foto: FOTO TASR - Pavel Neubauer


Časť parkovacieho domu sa zrútila


Časť horiaceho parkovacieho domu na Drieňovej ulici v bratislavskom Ružinove sa zrútila. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren.

Pri požiari parkovacieho domu zasahuje stovka hasičov, priblížili z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Hasiči zatiaľ požiar nelokalizovali a predpokladajú, že hasenie potrvá celú noc. Doposiaľ sa pri udalosti nikto nezranil.

Hasiči doplnili, že požiar zachvátil celý objekt, prepadla sa časť strechy a stredové priečelie. Zasahujú všetky bratislavské hasičské stanice, hasiči z Pezinka, zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a členovia desiatich dobrovoľných hasičských zborov z okolia.

"Požiar vypukol pred pol ôsmou hodinou večer a zasiahol tri poschodia (4. - 6. poschodie). Na mieste je zriadený riadiaci štáb," uviedli hasiči. Hasenie požiaru prebieha iba zvonku. Vo vnútri parkovacieho domu sa nikto nenachádza, všetci zasahujúci hasiči ho opustili včas a bez zranení.