Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Vo finále Logickej olympiády na Prešovskej univerzite bude 180 detí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Súťaží sa v dvoch kategóriách: žiaci prvého stupňa ZŠ, žiaci druhého stupňa ZŠ a osemročných gymnázií do 15 rokov.

Prešov 9. mája (TASR) - Pedagogická fakulta (PF) Prešovskej univerzity (PU) v Prešove privíta 180 finalistov z vyše 2400 prihlásených nadaných žiakov základných škôl a osemročných gymnázií. V poradí 11. ročník najväčšej celoslovenskej súťaže intelektovo nadaných detí vyvrcholí v stredu (10. 5.). TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Anna Polačková.

Logická olympiáda každý rok testuje logický, matematický a priestorový úsudok a verbálne myslenie účastníkov. Súťaží sa v dvoch kategóriách: žiaci prvého stupňa ZŠ, žiaci druhého stupňa ZŠ a osemročných gymnázií do 15 rokov.

Finalisti sa okrem "pretekov" v myslení budú môcť zúčastniť na workshope, ktorý je jednou z klasických sprievodných akcií súťaže. Program majú pripravený aj v predvečer finále. Rodičia a učitelia budú zase môcť využiť príležitosť a skonzultovať problematiku nadaných s odborníkmi a pedagógmi.

Spoluorganizátormi finále sú PF PU, Centrum poradenstva a prevencie v Sabinove a Regionálny úrad školskej správy v Prešove a mesto Prešov. Súťaž zároveň patrí do portfólia projektov, organizovaných celoslovenskou iniciatívou Rozumieme nadaným.