Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Na financovanie prípadných investícií vyčlenilo Partizánske 200.000 eu

Partizánske Foto: TASR/ Pavol Remiaš

Ďalších 15.000 eur z rezervného fondu mesta pôjde na vklad do vlastného imania Vydavateľstva TEMPO, mestská spoločnosť financie použije na splátku pôžičky.

Partizánske 21. augusta (TASR) - Na financovanie prípadných rekonštrukcií, ďalších kapitálových výdavkov a kofinancovanie projektov z fondov Európskej únie má samospráva Partizánskeho v rozpočte k dispozícii ako rezervu 200.000 eur. Financie na tento účel vyčlenila z rezervného fondu mesta. Opatrenie je súčasťou štvrtej zmeny rozpočtu, ktorú na svojom rokovaní v utorok schválili tamojší mestskí poslanci.

Ďalších 15.000 eur z rezervného fondu mesta pôjde na vklad do vlastného imania Vydavateľstva TEMPO, mestská spoločnosť financie použije na splátku pôžičky, ktorú dostala na úhradu záväzkov z minulých období a overenie správnosti účtovníctva.

Na zbúranie budovy a vybudovanie spevnených plôch pri Vodnom hrade v Šimonovanoch vyčlenila radnica z rezervného fondu 18.000 eur, na riešenie spevnenej plochy na Horskej ulici 36.000 eur a na dofinancovanie rekonštrukcie futbalového štadióna, na ktorú získala dotáciu vo výške 50.000 eur od Slovenského futbalového zväzu, 4000 eur. Suma 20.000 eur pôjde zase na dofinancovanie rekonštrukcie strechy základnej umeleckej školy a 57.000 eur na zakúpenie domu na Červenej ulici, kde chce mesto zriadiť elokované pracovisko mestského múzea.

V rezervnom fonde mesta zostane po tomto čerpaní 806.764,02 eura. Štvrtá zmena rozpočtu tiež zahŕňa vrátenie sumy vo výške 184,48 eura do rezervného fondu z akcie nákupu elektrického kotla pre školskú jedálnej pri Základnej škole Športovcov a zvýšenie dotácie pre Správu majetku mesta o 4100 eur na nebytové priestory. Počíta aj s úpravou zmluvy o hospodárení s majetkom mesta v súvislosti so zbúraním bytového domu na Nábrežnej ulici 206 a zmenou uznesenia mestského zastupiteľstva z tohto roka, kde sa v sociálnej oblasti zvýšil limit primátora o 1000 eur a, naopak, znížil limit mestskej rady o rovnakú sumu.