Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na handlovských školách menia konštrukcie za takmer 180.000 eur

Ilustračná snímka Foto: TASR - Radovan Stoklasa

S prácami na riešení havarijného stavu takmer 260 otvorových konštrukcií na Materskej škole na Morovnianskej ceste, MŠ na Cintorínskej ulici a Základnej umeleckej škole už dodávateľ prác začal.

Handlová 25. septembra (TASR) - Na vybraných handlovských školách vymieňajú otvorové konštrukcie. Na financovanie investície za 178.344,81 eura vyčlenila samospráva financie vo svojom rezervnom fonde, informovala dnes TASR hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová.

S prácami na riešení havarijného stavu takmer 260 otvorových konštrukcií na Materskej škole (MŠ) na Morovnianskej ceste, MŠ na Cintorínskej ulici a Základnej umeleckej škole (ZUŠ) začal dodávateľ prác, Slovaktual, s.r.o. so sídlom v Pravenci, v polovici septembra. "Najskôr realizuje práce na MŠ Morovnianska cesta, pričom práce by mal ukončiť asi do 30. septembra. Tento týždeň by mal začať s opravou havarijného stavu na otvorových konštrukciách na ZUŠ Handlová. V priebehu októbra príde na rad aj MŠ Cintorínska," priblížila Paulínyová.

Práce sa podľa nej realizujú podľa harmonogramu tak, aby boli dokončené do konca októbra. "Na MŠ Morovnianska cesta nastávajú len mierne obmedzenia v prevádzke. Vzhľadom na to, že škôlka má viacero pavilónov, je možné zabezpečiť prevádzku tak, aby bola dodržaná hlavne bezpečnosť detí. Prevádzka na MŠ Cintorínska bude počas opráv, ktoré by mali trvať približne týždeň, z dôvodu bezpečnosti uzavretá a deti počas opráv budú navštevovať MŠ SNP," dodala.