Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na hornej Nitre sa začali voľby načas, ich priebeh je zatiaľ pokojný

Ilustračné foto Foto: Ilustračné foto: TASR

Vo všetkých okrskoch sa otvorili miestnosti o 7.00 h, všetky miestne komisie sú tiež uznášanieschopné.

Bojnice 5. marca (TASR) - Voľby do Národnej rady SR prebiehajú v okresoch Prievidza, Partizánske a Bánovce nad Bebravou viac ako hodinu po ich začiatku pokojne. TASR to potvrdili zapisovatelia miestnych okresných volebných komisií.

"Nemáme zatiaľ žiadnu informáciu, že by nejaký okrsok neotvoril miestnosť. Možnosť otvoriť ju skôr nevyužila žiadna obec či mesto, výnimkou neboli ani Lazany v Prievidzskom okrese, kde tak robili pri predchádzajúcich voľbách," informoval TASR Ján Daňo, zapisovateľ Okresnej volebnej komisie v Prievidzi, pod ktorú spadajú okresy Prievidza a Partizánske.

Podľa zapisovateľky Okresnej volebnej komisie v Bánovciach nad Bebravou Emílie Kšiňanovej, členovia komisie prekontrolovali všetky okrsky v okrese. "Vo všetkých sa otvorili miestnosti o 7.00 h, všetky miestne komisie sú tiež uznášanieschopné," doplnila.

Odovzdať svoj hlas jednému z kandidátov či strane do parlamentu môže v okrese Prievidza a Partizánske dovedna 150.258 oprávnených voličov, z toho v Prievidzskom okrese ich je 111.549 a v okrese Partizánske 38.709. Voliť môžu pritom v celkovo 192 volebných okrskoch, z toho v okrese Prievidza ich je 140 a v okrese Partizánske 52. Obce a mestá vydali dovedna 3854 hlasovacích preukazov.

V okrese Bánovce nad Bebravou je celkovo 29.852 oprávnených voličov, ktorí môžu svoj hlas odovzdať v 62 okrskoch. Obce a mesto Bánovce nad Bebravou vydali dovedna 740 hlasovacích preukazov.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE