Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na hrade Devín sprístupnia Vedecké chodníčky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Devín nie je významný len svojou históriou, ale aj prírodnými podmienkami. Zároveň je chráneným územím.

Bratislava 24. mája (TASR) - Exkurziu na hrad Devín zameranú na flóru, faunu a ochranu prírody pripravilo pre svojich návštevníkov Múzeum mesta Bratislavy (MMB). Pod názvom Vedecké chodníčky sa vychádzka uskutoční v nedeľu 26. mája od 16.00 h. Informovala o tom vedúca odboru komunikácie MMB Beáta Husová.

Hrad Devín nie je významný len svojou históriou, ale aj prírodnými podmienkami. Zároveň je chráneným územím. Na Devíne sa vyskytuje niekoľko chránených druhov rastlín a živočíchov európskeho významu. Vychádzka na hrad je spojená s botanickou exkurziou zameranou tiež na jedlé, liečivé a jedovaté rastliny.

"Venovaná bude aj vtáctvu, ktoré môžete vidieť, prípadne počuť priamo v areáli hradu a jeho blízkom okolí. Vzhľadom na jeho polohu sa tu nachádza niekoľko biotopov a je možné pozorovať až 60 druhov vtákov. Aké sú tie najzaujímavejšie sa dozviete na prehliadke s ornitologičkou Katarínou Tureckou," uviedla pre TASR autorka projektu Zuzana Masárová. Zblízka bude možné vidieť aj sokola myšiara a iné domáce druhy v spolupráci so Sokoliarňou a Minizoo Devín.