Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave vyvrcholí festival piva

Beerfest Bratislava Foto: TASR

Na svoje si dnes prídu milovníci svetlého, tmavého, ochuteného, nealkoholického či kvasinkového piva, podávať sa bude aj pivný guláš.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave dnes vrcholí prvý staromestský festival piva Beerfest. Návštevníkom ponúka takmer 40 druhov piva z produkcie slovenských malých aj veľkých pivovarov. Akcia potrvá do 22.00 h.

"Sme veľmi radi, že našu ponuku zúčastniť sa na podujatí prijalo až desať pivovarov. Chceme tak predstaviť širokú škálu druhov piva, ktoré si Slováci môžu vychutnať, ich výber bude skutočne pestrý," uviedla prezidentka Slovenského združenia výrobcov piva a sladu Júlia Hurná.

Na svoje si tak dnes môžu prísť milovníci svetlého, tmavého, ochuteného, nealkoholického či kvasinkového piva a podáva sa aj pivný guláš. Všetko o pive a jeho čapovaní sa môžu návštevníci dozvedieť od sládkov a pivných expertov.

Program na námestí odštartoval o 12.00 h. Počas desiatich hodín sa deväťkrát obrazne roztočí aj pivné kolo spojené so žrebovaním o špeciálne odmeny a Bratislavčanov dnes zabaví i bubnová šou Campana Batucada či skupina Starmania.

Oslava pre všetkých milovníkov "tekutého chleba" sa však začala už pred týždňom, a to vďaka špeciálnej Beerfest ponuke vo vybraných bratislavských pivárňach a reštauráciách. Ak sa hostia rozhodli pre niektorú z nich, získali od obsluhy pečiatku do Beerfest kupónu. Ten dnes môžu využiť na staromestskom Beerfeste a získať niektorú zo špeciálnych pivných cien.

Podujatie organizuje Slovenské združenie výrobcov piva a sladu v spolupráci s bratislavskou mestskou časťou Staré Mesto.