Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

PREKONALI REKORD: Na jednom mieste v Košiciach háčkovalo 101 ľudí

V Košiciach sa podarilo prekonať slovenský rekord v počte háčkujúcich ľudí na jednom mieste. V Kasárňach Kulturpark sa ich zišlo 101. Vlaňajší rekord bol zapísaný s počtom 71 účastníkov. Košice, 12. septembra 2018. Foto: TASR - František Iván

Vlaňajší rekord bol zapísaný s počtom 71 účastníkov.

Košice 12. september (TASR) – V Košiciach sa podarilo prekonať slovenský rekord v počte háčkujúcich ľudí na jednom mieste. V Kasárňach Kulturpark sa ich v stredu zišlo 101. Vlaňajší rekord bol zapísaný s počtom 71 účastníkov. Pre TASR to uviedla autorka projektu Silvia Lukačínová.

„Účelom tejto akcie je tvoriť háčkovaciu komunitu v Košiciach a vytvoriť háčkovací rekord," uviedla Lukačínová s tým, že pre začiatočníkov bol v rámci podujatia pripravený rýchlokurz háčkovania a účastníci sa mohli zapojiť napríklad aj do rýchlostnej súťaže.

Podľa jej slov, tak ako vlani prišli na podujatie Háčkuj v parku rovnaké generácie. „Dámy na dôchodku, čiže tá staršia generácia a mamičky - to sú také dve skupiny, kedy ľudia háčkujú. Dovtedy nemajú čas, lebo majú zaujímavejšie veci, kým majú deti a po deťoch sa venujú zase práci, takže neháčkujú. Väčšina z nich sa k tomu opäť vracia na dôchodku, aj keď je pár dám, ktoré háčkujú intenzívne a nevedia si bez toho predstaviť ani deň," uviedla Lukačínová.

Ako potvrdila, o prekonanie rekordu sa pokúsia aj na budúci rok.