Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na koncerte pre Jána a Martinu vystúpi i spevácky zbor z Gregoroviec

Spomienka na zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Foto: TASR/Michal Svítok

Koncert sa uskutoční v nedeľu o 18.00 h v Košiciach pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici.

Košice 25. marca (TASR) - Koncert na pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky archeologičky Martiny Kušnírovej sa uskutoční v nedeľu o 18.00 h v Košiciach pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici.

V programe vystúpi Zbor sv. Cecílie pri Dóme sv. Alžbety, kapely Vojdi, Stroon, Cha Bud!, Chiki liki tu-a, Bez Ladu a Skladu, spevák Michael Kocáb a Karpatské Chrbáty, David Koller, Štefan Štec a Ľudová hudba Hornád, ako aj Spevácky zbor Gregos z Gregoroviec, obce, z ktorej pochádzala Martina Kušnírová.

"Hlavným posolstvom koncertov je spolupatričnosť s rodinami Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka a spolupatričnosť s ľuďmi, ktorým záleží na našej krajine. Vražda Martiny a Jána je tragédiou, ktorá nás hlboko zasiahla. Umenie potrebuje pre svoju plnohodnotnú existenciu slobodu, za ktorej obranu zomreli Martina s Jánom. Koncertmi im chceme vzdať úctu," povedal o koncertoch ich spoluorganizátor Michal Kaščák z festivalu Pohoda.

Okrem Pohody sú spoluorganizátormi koncertu košická Tabačka Kulturfabrik a občiansky kolektív Košice za slušné Slovensko.