Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Na KU v Ružomberku otvorili program európsky magister sociálnej práce

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Prví študenti, vybraní spomedzi viac ako 200 uchádzačov, pochádzajú z 12 krajín.

Ružomberok 19. septembra (TASR) - Na Katolíckej univerzite (KU) v Ružomberku otvorili v pondelok študijný program európsky spoločný magister sociálnej práce s deťmi a mládežou. Ide o prvý program Erasmus Mundus na Slovensku. Cieľom študijného programu je pripraviť skupinu kvalifikovaných odborníkov v oblasti sociálnej práce, ktorí budú schopní pracovať s deťmi a mládežou v ktorejkoľvek krajine sveta. TASR o tom informoval Martin Pinkoš z referátu pre zahraničné vzťahy a mobility KU.

Na programe sa podieľajú štyri vysoké školy zo štyroch európskych krajín. Ide o Mykolas Romeris University v Litve, Riga Stradinš University v Lotyšsku, Lisabonský univerzitný inštitút v Portugalsku, za KU zabezpečuje výučbu tím katedry sociálnej práce pedagogickej fakulty. Absolventi tak podľa Pinkoša dostanú diplom vydaný štyrmi vysokými školami.

Prví študenti, vybraní spomedzi viac ako 200 uchádzačov, pochádzajú z 12 krajín. Sú medzi nimi Taliansko, Bangladéš, Filipíny, Brazília, Nigéria, Pakistan, Ghana, Kirgizsko, Maurícius, Indonézia, Fínsko a USA. "Získajú medzinárodné skúsenosti, pričom každý semester študujú v inej krajine partnerských univerzít. Ich cesty sa začali v Litve, potom sa štúdium presunulo do Lotyšska a na Slovensko a skončí sa v Portugalsku. Na Slovensku študenti absolvujú odbornú prax. Slováci ich budú môcť stretnúť slúžiť v zariadeniach sociálnej práce zraniteľným osobám," priblížil Pinkoš.

Ešte pred otvorením bol študijný program akreditovaný podľa nových štandardov Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo.