Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Na Kurinci majú nový autokemping, sľúbený tobogan nebude

Rekreačná oblasťi Zelená Voda - Kurinec v Rimavskej Sobote Foto: TASR/Ján Siman

Ako TASR povedal primátor mesta Jozef Šimko, zastupiteľstvo síce odhlasovalo peniaze na kúpu atrakcie a na vybudovanie dopadového bazéna, chýbajú však financie na demontáž a montáž šmýkačky.

Rimavská Sobota 10. júna (TASR) - Bez toboganu bude aj tohtoročná letná sezóna v mestskej rekreačnej oblasti Zelená voda - Kurinec v Rimavskej Sobote. Ako TASR povedal primátor mesta Jozef Šimko, zastupiteľstvo síce odhlasovalo peniaze na kúpu atrakcie a na vybudovanie dopadového bazéna, chýbajú však financie na demontáž a montáž šmýkačky. Návštevníkov Kurinca v tejto sezóne čaká aspoň kompletne vybavený autokemping.

Prvú sezónu absolvovali prevádzkovatelia Kurinca len vlani. Areál s termálnym vrtom chátral niekoľko rokov. Z mestských peňazí postavili bazén a prevádzkovateľom stánkov odpustili počas prvej sezóny nájomné. Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko sa zaviazal, že každý rok dobuduje ďalšiu atrakciu. Tento rok bol v pláne tobogan, ktorý už používali na inom kúpalisku. Poslanci na jeho odkúpenie odhlasovali 50.000 eur. Rovnakú sumu odsúhlasili na vybudovanie dopadového bazéna. Na odmontovanie, prevoz a novú montáž toboganu však peniaze chýbajú. Primátor chcel práce realizovať svojpomocne podobne ako pri stavbe bazéna. Poslanci však majú výhrady k transparentnosti vykonaných prác. "Veľmi ma mrzí, že nemôžem splniť sľub, ktorý som dal obyvateľom mesta. Ja som to chcel riešiť pomocou pracovníkov technických služieb, vlastnými silami. Bohužiaľ, nejde to, pretože deň čo deň ma nechávajú preverovať hlavným kontrolórom. Budeme teda dodržiavať zákon, vypisovať verejné súťaže. Musím ale povedať, že keď to budeme riešiť takto úradne, nedokážeme postaviť ten tobogan, lebo na to nemáme peniaze," povedal Šimko.


Letnú turistickú sezónu v areáli Zelená voda - Kurinec v Rimavskej Sobote otvoria tento rok 15. júna. Návštevníci majú k dispozícii opravený autokemping. Kempingové ubytovanie je už napojené na vodu a elektrinu. Má kapacitu približne 50 obytných vozidiel či karavanov. Samozrejmosťou sú nielen sociálne zariadenia, ale aj možnosť umytia riadov. Rekreanti majú k dispozícii 25-metrový bazén napustený geotermálnou vodou. Voda v bazéne má teplotu viac ako 30 stupňov. Okrem kúpania v bazéne možno využiť aj prírodné jazero, v ktorom sú k dispozícii vodné bicykle a člny. Na svoje si prídu aj milovníci rybolovu.