Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Na levickom sídlisku Vinohrady sa začala výstavba nového parkoviska

Ilustračná snímka. Foto: František Iván

Nové parkovisko so 111 parkovacími státiami bude súčasťou budúcej miestnej komunikácie Stará Družstevnícka ulica, prepájajúcej Hlbokú ulicu s Tatranskou.

Levice 19. decembra (TASR) – Na sídlisku Vinohrady v Leviciach pribudne nové parkovisko. Mesto odovzdalo stavenisko koncom novembra tohto roka spoločnosti Eurovia SK, ktorá realizuje stavebné práce na základe verejného obstarávania. Náklady na výstavbu parkoviska sú vyčíslené na 730.000 eur, predpokladaná dĺžka realizácie stavebných prác je tri mesiace v závislosti od poveternostných podmienok.

"Parkovanie na stavenisku je z dôvodu realizácie prác zakázané," upozornila motoristickú verejnosť Adriana Macáková z levického mestského úradu.

Nové parkovisko so 111 parkovacími státiami bude súčasťou budúcej miestnej komunikácie Stará Družstevnícka ulica, prepájajúcej Hlbokú ulicu s Tatranskou. Nová ulica bude rozdeľovať parkovisko na dve časti. Pozdĺž komunikácie je na jednej strane navrhované parkovisko s 37 kolmými parkovacími státiami a na druhej strane parkovisko so 74 šikmými státiami. Štyri parkovacie miesta budú určené pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu. 

Parkovisko je navrhované nielen z dôvodu potreby zvýšenia počtu parkovacích miest v lokalite Vinohrady, ale aj z dôvodu výstavby športovo-oddychovej zóny Park pohybu. Súčasťou výstavby budú chodník, verejné osvetlenie, výsadba zelene v okolí parkoviska a medzi parkovacími miestami.