Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Na Luníku IX môžu po rokoch opäť využívať futbalové ihrisko

Foto: TASR/Milan Kapusta

Podľa poslanca Miloša Ihnáta vnímajú obyvatelia Luníka IX aktivitu veľmi pozitívne a prisľúbili, že o športový priestor sa budú starať a že sami zabezpečia jeho vykosenie minimálne dvakrát za sezónu.

Košice 13. júla (TASR) – Po piatich rokoch budú mať možnosť obyvatelia najväčšieho rómskeho sídliska na Slovensku možnosť využívať schátrané futbalové ihrisko.

„Na Luníku IX pôsobím dlhodobo, tak som rozmýšľal, ako vytvoriť pre mladých ľudí možnosť nejakého vyžitia, aby sa nevenovali len drogám, či inej nekalej činnosti,“ uviedol pre TASR poslanec mestského zastupiteľstva Miloš Ihnát.

Dodal, že oslovil vedenie mestského podniku Správa mestskej zelene a dohodol sa na vykosení ihriska, kde sa nachádzala burina a trsy trávy vyššie ako priemerný človek.

„V minulom tu týždni tu boli mechanizmy, bohužiaľ kvôli technickým problémom museli prácu prerušiť,“ pokračoval Ihnát. Dohodol sa preto s dobrovoľníkmi, ktorí viac ako polovicu plochy vykosili ručne. „Potom sa podarilo už celé ihrisko vyčistiť aj s pomocou techniky,“ doplnil.

Podľa poslanca vnímajú obyvatelia Luníka IX aktivitu veľmi pozitívne a prisľúbili, že o športový priestor sa budú starať a že sami zabezpečia jeho vykosenie minimálne dvakrát za sezónu. "Detské ihrisko tu postaviť nemôžeme, pretože by skončilo v zberných surovinách, toto si však hádam už budú vážiť," prízvukoval Ihnát.

Veľmi pozitívne sa k tomu postavili aj miestni poslanci, ale najmä mládež a už teraz sa rozhodli zorganizovať futbalový turnaj medzi mužstvami, ktoré budú reprezntovať jednotlivé ulice na tomto sídlisku,“ uzavrel Ihnát.