Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Na magistráte hlavného mesta budú cez leto vypomáhať 14 študenti

Na ilustračnej snímke pohľad na bratislavské Staré mesto Foto: TASR – Štefan Puškáš

V rámci študentských brigád počas SK PRESS poslalo žiadosť 37 študentov, z toho vybraných 16 už od mája na magistráte vypomáha.

Bratislava 29. júna (TASR) - Hlavné mesto prijalo 14 študentov vysokých škôl, ktorí si počas leta budú na jednotlivých sekciách bratislavského magistrátu rozširovať svoje vedomosti a získajú praktické skúsenosti. Pracovať budú od júla do septembra a od začiatku nového roka majú tí najlepší šancu, že budú prijatí na trvalý pracovný pomer. Jednému zo študentov sa to už podarilo teraz. TASR o tom informovala Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.

"Chceme prilákať na magistrát mladých expertov, ktorí môžu získať praktické skúsenosti a zároveň priniesť nové nápady a kreativitu," povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Hlavné mesto v rámci výberového konania posúdilo 27 žiadostí, z ktorých vybralo niekoľkých študentov na trojmesačný "trainee" program.

Od júla nastúpia traja študenti na oddelenie obstarávania územnoplánovacích dokumentov, traja študenti na oddelenie stratégií rozvoja mesta a tvorby územnoplánovacích dokumentov, jeden študent na oddelenie správy komunikácií, dvaja študenti na oddelenie životného prostredia a mestskej zelene a rovnaký počet vysokoškolákov nastúpi na oddelenie stavebných činností. Po jednom študentovi bude mať oddelenie dopravného inžinierstva a oddelenie verejnej dopravy.

Pilotným projektom v rámci rozvoja pracovných príležitostí bolo aj prijatie prvých externých pracovníkov z radov vysokoškolákov od 16. mája, a to v súvislosti s prípravnými prácami na 7. Európsky samit regiónov a miest. Ten sa bude v Bratislave konať 8. a 9. júla a bude predstavovať jedno z najvýznamnejších otváracích podujatí v rámci predsedníctva Slovenska v Rade EÚ.

V rámci študentských brigád počas SK PRESS poslalo žiadosť 37 študentov, z toho vybraných 16 už od mája na magistráte vypomáha.