Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Na medzinárodné sympózium v Spišskej Kapitule prídu svetové osobnosti

Spišská kapitula. Foto: TASR/Milan Kapusta

Organizátorom konferencie je Slovenská spoločnosť kánonického práva, účasť potvrdili významné osobnosti z USA, Talianska, Poľska, Slovenska a Vatikánu.

Spišská Kapitula 17. augusta (TASR) - Počas jedného z najväčších medzinárodných sympózií kánonického práva v histórii Slovenska v Spišskej Kapitule vystúpia významné osobnosti z USA, Talianska, Poľska, Slovenska a Vatikánu. Navštívia ju viacerí arcibiskupi, biskupi, ako aj predstavitelia spoločenského, akademického a náboženského života zo Slovenska a zahraničia. Jedným z kľúčových hostí bude americký kardinál Raymond Leo Burke, prefekt Najvyššieho tribunálu Apoštolskej signatúry. Diskusiu bude moderovať bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský.

Medzinárodné sympózium sa uskutoční v dňoch 21. až 25. augusta. Účastníci z viacerých krajín budú diskutovať aj o ďalších aktuálnych témach súčasnosti. Nevyhnú sa napríklad téme rozsudkov pri manželských sporoch, kompetenciám a úlohám biskupských konferencií. Zaujímavou bude tiež prednáška královohradeckého biskupa Jána Vokála o uvažovaných cirkevných reštitúciách v Čechách. Štvordňové podujatie sa uskutoční v priestoroch Kňazského seminára biskupa Jána Vojtaššáka v Spišskej Kapitule. Organizuje ho Slovenská spoločnosť kánonického práva v spolupráci s ďalšími partnermi. Jeho kompletný program možno nájsť na stránke ssskp.kapitula.sk.