Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na Mestskom úrade v Humennom bude Integrované obslužné miesto občana

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

V budúcnosti sa zvažuje ešte možnosť ďalšieho rozšírenia služieb, o čom bude samospráva verejnosť informovať.

Humenné 1. novembra (TASR) - Na Mestskom úrade (MsÚ) v Humennom dostanú obyvatelia aj výpis z registra trestov alebo listu vlastníctva. Od štvrtka 2. novembra tu totiž otvárajú Integrované obslužné miesto občana (IOMO). "V priestoroch matriky na prvom poschodí budovy MsÚ na Kukorelliho ulici, bude tak už tento týždeň možný prístup k elektronickým službám štátu," informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu humenskej radnice.

IOMO bude určené hlavne občanom, ktorí chcú ušetriť čas a vybaviť viac služieb pod jednou strechou bez zbytočného cestovania po rôznych úradoch. Môžu tak získať rôzne druhy výpisov na úradné účely blízko svojho bydliska. Klientov IOMO budú navigovať pri vstupe do budovy nálepky a smerové tabuľky, ktoré ich zavedú priamo do určenej miestnosti.

"Tam na jednom mieste vybavia výpis, resp. odpis z registra trestov, výpis z listu vlastníctva a výpis z Obchodného registra za asistencie špeciálne vyškoleného zamestnanca. Výpis a odpis z registra trestov, ako aj výpis z Obchodného registra bude dostupný už do desiatich minút od podania žiadosti, pre výpis z listu vlastníctva je lehota 24 až 48 hodín od podania žiadosti," konkretizovala Dochánová.

V budúcnosti sa podľa prednostu MsÚ v Humennom Ondreja Bartka, zvažuje ešte možnosť ďalšieho rozšírenia služieb, o čom bude samospráva verejnosť informovať.