Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na najväčšom rimavskosobotskom sídlisku chodí večer voliť viac ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Môj osobný odhad je, že tých 55 až 56 percent dosiahneme, uviedol predseda volebnej komisie v okrsku č. 22 Ondrej Borláš s tým, že priebeh volieb je bezproblémový.

Rimavská Sobota 5. marca (TASR) – Voľby na najväčšom rimavskosobotskom sídlisku Západ zatiaľ prebiehajú pokojne a bez problémov, pričom účasť vo večerných hodinách vzrastá. TASR to potvrdili predsedovia a členovia viacerých volebných komisií v okrskoch, ktoré sú na tomto sídlisku zriadené.

„Účasť je u nás zatiaľ priemerná. V tomto okrsku v posledných rokoch prichádzalo voliť okolo 60 percent voličov. Momentálne odhadujem účasť na 25 percent, najviac ľudí však zvykne chodiť večer. Môj osobný odhad je, že tých 55 až 56 percent dosiahneme,“ uviedol predseda volebnej komisie v okrsku č. 22 Ondrej Borláš s tým, že priebeh volieb je bezproblémový. „Ľudia vedia, že nepoužité lístky po novom musia zostať vo volebnej miestnosti, takže ani s týmto nemáme problémy,“ dodal.

Podobný nerušený priebeh je aj v ďalších volebných okrskoch na sídlisku. „Ľudí chodí dosť. Voliči sú disciplinovaní a poznajú svoje povinnosti. Upozorniť sme museli len niekoľkých,“ doplnil predseda volebnej komisie v okrsku č. 19 Martin Faško.

Dvadsaťročný Jozef prišiel dnes voliť prvýkrát v živote. „Volil som jednu zo svojich favoritných strán," povedal pre TASR.

Dôchodkyňa pani Katarína tvrdí, že na voľby treba chodiť a voliť podľa svojho vedomia a svedomia. „Bola by som rada, keby sa v tomto štáte žilo dobre. Či sú to mladí alebo starší ľudia, nech sa majú dobre a nech sa tu každý cíti dobre,“ konštatovala.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE