Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Oravský hrad zavíta kúzelník

Oravský hrad, archívna snímka. Foto:

Oravský hrad, vybudovaný na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako orlie hniezdo, je jednou z najväčších turistických atrakcií severného Slovenska.

Oravský Podzámok 17. augusta (TASR) – Hlavné nádvorie Oravského hradu sa v nedeľu 18. augusta premení na miesto údivu a smiechu. Návštevníkov príde zabaviť kúzelník. TASR o tom informovala riaditeľka správcovského Oravského múzea P. O. Hviezdoslava Mária Jagnešáková.

„Predstaví sa kúzelník Wolfi, ktorý návštevníkom predvedie neuveriteľné kúzla. Súčasťou podujatia bude i bruchovravecká šou členov skupiny Sranda Banda,“ povedala Jagnešáková s tým, že okrem kúzelníka príde aj pesničkár Robo Hulej, ktorý svojím spevom spestrí nedeľné popoludnie na Oravskom hrade.

Podujatie sa uskutoční v čase od 13.00 h do 17.00 h. „Nedeľné podujatie bude plné zábavy a humoru určeného všetkým vekovým kategóriám,“ doplnila riaditeľka Oravského múzea.

Oravský hrad, vybudovaný na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako „orlie hniezdo“, je jednou z najväčších turistických atrakcií severného Slovenska. Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala. V roku 1556 sa dostal do rúk Thurzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal Oravský hrad v roku 1611.