Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Na otvorenie Sliačskeho kultúrneho leta budú jazdiť vlaky zadarmo

Na snímke vestibul v Kúpeľnom dome. Foto: TASR Ján Krošlák

Vlaky zadarmo budú premávať na trase Banská Bystrica - Zvolen - Banská Bystrica. TASR o tom informovala Anna Jadušová z agentúry, ktorá sa stará o komunikáciu kúpeľov s verejnosťou.

Sliač 14. mája (TASR) - Na otvorenie Sliačskeho kultúrneho leta, ktoré sa v areáli kúpeľov na Sliači uskutoční v sobotu (18. 5.), bude pre návštevníkov zabezpečená aj bezplatná železničná doprava. Vlaky zadarmo budú premávať na trase Banská Bystrica - Zvolen - Banská Bystrica. TASR o tom informovala Anna Jadušová z agentúry, ktorá sa stará o komunikáciu kúpeľov s verejnosťou.

Bezplatnú dopravu vlakom z Banskej Bystrice či Zvolena kúpele zabezpečujú v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK). Zo železničnej stanice na Sliači sa návštevníci do kúpeľného areálu môžu následne prepraviť kyvadlovou autobusovou dopravou alebo turistickým vláčikom z centra mesta, ktorý bude taktiež premávať zadarmo.

"Z roka na rok badáme stúpajúcu tendenciu účasti na našich podujatiach. Naše parkoviská sú však primárne určené pre ubytovaných hostí a ich kapacita nepostačuje pre tak vysoko navštevované podujatie. Chceme preto, aby si naši návštevníci naozaj užili deň v parku bez starostí a zároveň ekologicky," uviedol riaditeľ Kúpeľov Sliač Martin Beňuch.

Parkoviská kúpeľov nebudú počas podujatia prístupné verejnosti, parkovať sa nebude dať ani pozdĺž areálu kúpeľov. Pre návštevníkov, ktorí prídu autom, budú na Sliači pripravené dve záchytné parkoviská. Nachádzať sa budú pri letisku Sliač a pri železničnej stanici. Zabezpečená bude kyvadlová autobusová doprava i turistický vláčik.

"Chceme návštevníkom poskytnúť čo najvyšší komfort, a preto pripravujeme mapku areálu, kde si budú môcť pozrieť kde sa nachádza pódium, kde občerstvenie, kde je balón či vojenskí hasiči. Mapky budú umiestnené aj vo verejnej doprave, všetko bude dostupné na webstránke venovanej podujatiu aj na našich sociálnych sieťach," dodala manažérka kultúry Kúpeľov Sliač Jana Lehotská.

Otvorenie letnej sezóny v sliačskych kúpeľoch sa koná tretí rok po sebe. V rámci sobotňajšieho programu v exteriéroch kúpeľného nádvoria a v parku vystúpia umelci, divadelníci, tanečníci i kapely. Pre deti sú pripravené atrakcie, ako hrad na skákanie, maľovanie na tvár, výtvarné aktivity, bábkové divadlo i čitáreň.