Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Na pikniku na zámku v Smoleniciach vystúpi Peter Lipa a Milan Lasica

Na archívnej snímke spevák Peter Lipa. Foto: TASR/Michal Svítok

Charitatívny rozmer podujatia podčiarkne aj tento rok zbierka pre malú pacientku Emku s detskou mozgovou obrnou.

Smolenice 15. júla (TASR) – Piknik na zámku v Smoleniciach, ktorý sa uskutoční v nedeľu od 15. hodiny, ponúka v atraktívnom prostredí program plný zábavy, zážitkov, hudby a kvalitného jedla pre malých i dospelých návštevníkov. Jeho charitatívny rozmer podčiarkne aj tento rok zbierka pre malú pacientku Emku s detskou mozgovou obrnou.

Priamo pod hradbami si návštevníci budú môcť pozrieť ukážku bojových umení, svoje miesto si našla aj handmade zóna s rôznymi výrobkami a tiež detská aréna. Dospelí sa môžu potešiť dobovou gastroponukou, ale aj koncertom Petra Lipu, ktorý si pozval špeciálneho hosťa Milana Lasicu. Deťom zahrajú a zaspievajú čmelko Smejko a lienka Tanculienka.

Návšteva Smoleníc je zároveň príležitosťou na návštevu včelárskej záhrady v areáli miestnej medovinárskej firmy. Na náučnom chodníku tam môžu nielen deti spoznať život včiel interaktívnou formou. Uvidia rásť mnohé užitočné bylinky, z nektáru ktorých včely pripravujú med. K tomu je v ponuke je ochutnávka niekoľkých druhov medu.

Informoval Alexander Prostinák z Trnava Tourism.