Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Na plážovom kúpalisku chystá Banská Bystrica premiérový triatlon

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Podľa riaditeľky pretekov Alexandry Abtovej podujatia tohto typu sú vo svete divácky atraktívne a masívnu divácku kulisu očakávajú aj pri premiére v meste pod Urpínom.

Banská Bystrica 1. augusta (TASR) - V areáli plážového kúpaliska v Banskej Bystrici sa v sobotu (5. 8.) uskutoční premiérový banskobystrický mestský triatlon. Účastníkov čaká výzva v podobe 250 metrov plávania v jazere, päť kilometrov na cyklotrenažéri a jeden kilometer behu. TASR o tom v utorok za organizačný tím Triathlon BB Supersprint Challenge informoval Peter Fabok.

"Na Slovensku pôjde o ojedinelý koncept, kde cyklistická časť bude riešená na stacionárnych cyklotrenažéroch. Počet štartujúcich je limitovaný na sto osôb. Najlepších desať mužov a rovnaký počet žien postúpi do záverečného finále," uviedol Fabok.

Podľa riaditeľky pretekov Alexandry Abtovej podujatia tohto typu sú vo svete divácky atraktívne a masívnu divácku kulisu očakávajú aj pri premiére v meste pod Urpínom. "Bude to nielen o osobných výzvach a pretekaní, ale aj o zábave. Všetci návštevníci budú mať vstup na kúpalisko od 14.00 h zdarma," dodala.