Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na pochode v Partizánskom sa zúčastnilo takmer 3000 ľudí

Foto: TASR/Alexandra Moštková

Na pochode sa podpisovala aj petícia za práva slušných ľudí, ktorú primátor Partizánskeho inicioval spolu s primátormi miest Handlová a Žiar nad Hronom.

Partizánske 29. septembra (TASR) - Na pochode za práva slušných ľudí sa zúčastnilo takmer 3000 ľudí.

Pochod sa uskutočnil na popud občianskej iniciatívy "Daj stop asociálom v tvojom meste!" s podporou primátora mesta Partizánske Jozefa Božika.

Na pochode sa podpisovala aj petícia za práva slušných ľudí, ktorú primátor Partizánskeho inicioval spolu s primátormi miest Handlová a Žiar nad Hronom.

"Z občianskej iniciatívy 'Daj stop asociálom v tvojom meste!' sa dnes uskutočnil pochod, nakoľko mladí ľudia z mesta Partizánske ma oslovili, či som ochotný pomôcť myšlienke pokojnou cestou upriamiť pozornosť na vyriešenie aktuálnych problémov z hľadiska asociálneho správania sa neprispôsobivých občanov, ktorí žijú takmer v každej jednej obci alebo v takmer každom meste Slovenskej republiky a mal som dve možnosti. Jedna možnosť bola, že to zakážem a žiadny pochod sa nebude organizovať. Ja som zvolil druhú cestu, a to je to, že som túto iniciatívu podporil a vytvoril som spolu s kolegami a poslaneckým zborom priestor na to, aby občania práve pokojným pochodom za práva slušných ľudí aj vďaka celoslovenským médiám apelovali na ústrednú vládnu moc, na vládu Slovenskej republiky a zákonodarný zbor, aby neotáľali a po dvadsiatich dvoch rokoch začali riešiť veľmi dôležitý problém, ktorý trápi občanov a to je otázka bezpečnosti. Bezpečnosti každého jedného slušného človeka, ktorý sa častokrát stretáva s aroganciou, vulgarizmami, vyhrážkami, poškodzovaním majetku, ba dokonca ohrozením zdravia alebo života," priblížil iniciatívu pochodu primátor mesta Partizánske Jozef Božik.

V rámci pochodu sa mesto postaralo o bezpečnosť prostredníctvom celého policajného zboru mesta a zástupcov Policajného zboru Slovenskej republiky a bola pripravená ochrana účastníkov pochodu, aby nedošlo k žiadnym výtržnostiam, poškodeniu majetku alebo zdravia.

Občania podpisujú petíciu za práva slušných ľudí.
Foto: TASR/Alexandra Moštková
"Tento pochod nevnímam samoúčelne, je to kontinuálne pokračovanie vecí, ktoré sa dejú v rámci mesta Partizánske, pretože okrem opatrení, ktoré boli prijímané minulý rok, sú prijímané aj v tomto roku a sú to také, ktoré nikdy v histórii mesta Partizánske, dlhodobo od roku 1989, prijímané neboli. Treba povedať veľmi úprimne a otvorene, budeme v nich pokračovať. Petícia, pochod a zároveň aj komunikácia so starostami a primátormi a možno aj celoslovenské zhromaždenie, pevne verím, že vytvoria priestor na to, aby rezort vnútra, vláda ako kolektívny orgán a hlavne zákonodarný zbor prijali potrebné opatrenia. Ak sa podarí vytvoriť priestor na to, aby boli aplikované v praxi a ľudia sa budú cítiť bezpečne, tak celá táto iniciatíva mala zmysel," dodal Božik.

Na pochode sa nezúčastnili len občania mesta Partizánske, ale i okolitých obcí a miest. Občania pochodovali od kina cez Námestie SNP smerom ku kostolu až naspäť k mestskému úradu. V rámci pochodu nedošlo k žiadnym výtržnostiam.