Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Na Počúvadle bude znieť blues, pop, rock, folk i country

Ilustračná foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Návštevníci podujatí budú mať možnosť v blízkosti jazera aj stanovať, keďže vlani po rokoch opäť sprístupnili tamojší stanový tábor.

Banská Štiavnica 20. júla (TASR) - Poltuctu koncertov počas troch víkendov ponúka tohtoročné Hudobné leto na brehoch Počúvadlianskeho jazera neďaleko Banskej Štiavnice.

Už tento víkend sa uskutoční prehliadka bluesových skupín SitnoBlues, o týždeň bude pódium patriť popovým a rockovým legendám a začiatok augusta vyplnia koncerty folkových a country skupín.

Dnes a zajtra sa divákom predstavia bluesový interpreti - českí Bluesberry a Matěj Ptaszek & Dobré ráno blues, Peter Lipa so skupinou, zvolenský ZVA 12-28 Band, Dani Robinson z USA a srbsko-rakúske zoskupenie Blue Family & Raphael Wressnig.

Dva večery v znamení popových a rockových legiend prinesú na budúci týždeň koncerty skupín Vidiek a Buty, Synkopy 61, Karla Kahovca - George & Beatovens a Vladimíra Mišíka a ETC.

Folk & country večery ponúknu v auguste koncerty Ivana Hlasa so skupinou a skupín Bukasový masív, Lojzo, Alana Mikušeka & AM Bandu a skupiny Fešáci.

Návštevníci podujatí budú mať možnosť v blízkosti jazera aj stanovať, keďže vlani po rokoch opäť sprístupnili tamojší stanový tábor. Otvorila sa tak možnosť pre početnú skupinu ľudí nielen vypočuť si kvalitnú hudbu, ale pobudnúť na mieste aj dlhšie a navštíviť tak prekrásnu prírodu Štiavnických vrchov, či samotnú Banskú Štiavnicu.

Festival SitnoBlues začal na brehoch Počúvadlianskeho jazera písať svoju históriu v roku 2009. Odvtedy sa na jeho pódiu vystriedalo už desiatky skupín a sólistov nielen zo Slovenska a Čiech, ale aj inej Európy či USA.