Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Diváci sledovali preteky veteránov. Vletelo do nich auto, dvaja mŕtvi

Dve obete a piatich ťažko zranených si vyžiadalo nešťastie počas automobilových pretekov 11. augusta 2012 v Novom meste nad Váhom. Auto po šmyku vletelo medzi divákov sediacich na autobusovej zastávke, ktorá nebola povoleným miestom na sledovanie závodu. Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Dve obete a piatich ťažko zranených si vyžiadalo nešťastie počas automobilových pretekov 11. augusta 2012 v Novom meste nad Váhom. Auto po šmyku vletelo medzi divákov sediacich na autobusovej zastávky, ktorá nebola povoleným miestom na sledovanie závodu. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Upravené auto zranilo päť ľudí.

Po náraze špeciálne upraveného auta BMW do divákov na pretekoch veteránov OLD TIMER v Novom Meste nad Váhom dnes zahynula 37-ročná žena i 10 ročný chlapec, zranili sa tiež tri deti a dvaja dospelí. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Trenčíne Elena Antalová.

Policajná vyšetrovateľka z Nového Mesta nad Váhom začala podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Trenčíne Eleny Antalovej trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. „BMW, ktoré riadil 54-ročný František z okresu Nitra z doteraz nezistených príčin po prejdení ľavotočivej zákruty zišlo vpravo mimo cesty a narazilo do prizerajúcich sa divákov. Pri náraze na mieste zahynula 37-ročná Adriana z Nového Mesta nad Váhom, ktorá bola tehotná a desaťročný chlapec. Ďalej sa zranili deti vo veku 13, 12 a 9 rokov a ďalšie dve dospelé osoby.

„Požitie alkoholu u vodiča policajti nezistili,“ doplnila Antalová.

Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air - Transport Europe (VZZS ATE) Sylvia Galajda TASR informovala, že trenčianska posádka VZZS ATE letela do Nového Mesta nad Váhom na pomoc zranenému 10-ročnému chlapcovi z Hriňovej. "Pacienta s mnohými vážnymi zraneniami na mieste oživovala posádka RLP. Od pozemných záchranárov prevzali chlapca leteckí záchranári, tí vo vrtuľníku pacienta opäť resuscitovali a transportovali ho do Detskej fakultnej nemocnice) v Bratislave na Kramároch," dodala Galajda. Podľa informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) Dana Kamenická, chlapec zraneniam v nemocnici podľahol.

Podľa informácií TASR vodič dostal šmyk a narazil do autobusovej zastávky, v ktorej diváci sledovali preteky, napriek tomu, že v nej nemali byť. Organizátori program pretekov zrušili.